Close
(0) продукти
Няма продукти в кошницата.
Категории
    Filters
    Предпочитания
    Търси
    Производител: МИРТА МЕДИКУС

    МИРТА МЕДИКУС ГИНКО-КО КАПСУЛИ Х 30 БР.

    15,00 (лв.)
    Складова единица: 32369
    Наличност: Изчерпан

    МИРТА МЕДИКУС ГИНКО-КО КАПСУЛИ Х 30 БР. е хранителна добавка, комбинация от витамини, минерали и билки, която:

    - подпомага дейността на имунната система и съпротивителните функции на организма при епидемии (грип и други инфекции);

    - подобрява кръвообращението, храносмилането, белтъчната и клетъчната обмяна на веществата;

    - подкрепя дейността на сърдечно-съдовата система;

    - усилва паметта и укрепва кръвоносните съдове;

    - проявява широкоспектърен антиоксидантен ефект;

    - предпазва организма от свободните радикали.

    Активни съставки:

    Витамин С – антиоксидант

    Витамин С или аскорбинова киселина е естествено органично съединение с антиоксидантни свойства. Той функционира като редокс буфер, който спомага неутрализирането на реактивните кислородни видове. Витамин С е кофактор за регенерирането на други антиоксиданти.

    Бета-каротин – каротиноид и антиоксидант

    Човешкото тяло превръща Бета-каротина във витамин А (ретинол). Осигурява здрава кожа, силен имунитет, добро здраве на очите и зрение.

    Витамин В6 – подпомага метаболизма

    Включеният в ГИНКО-КО витамин B6 изпълнява голямо разнообразие от функции в организма и е изключително универсален. Той участва в над 100 ензимни реакции, засягащи предимно подобряването на метаболизма на тялото. 

    Цинк (органично свързан с лимонена киселина като цитрат)

    Този микроелемент е необходим за дейността на белите кръвни клетки и клетъчното дишане, участва в синтеза на хормони, подкрепящи имунитета. 

    Селен – за имунитет и сърдечно здраве

    Антиоксидантите като селен помагат за намаляване на оксидативния стрес, като поддържат броя на свободните радикали под контрол. Играе важна роля за здравето на имунната система. Също така може да понижи маркерите на възпалението в тялото – един от основните рискови фактори за сърдечни заболявания.

    Бетаин – за добро храносмилане

    Това е една от най-важните съставки на имуноактивизиращите храни, като например цвеклото. Подпомага чернодробната обмяна и съдейства за оптимизиране на детоксикиращите възможности на организма и стабилизиране на клетъчните функции. Подпомага стомашното храносмилане и подобрява по-пълното усвояване на останалите съставки включени в хранителната добавка. 

    Екстракт от гинко билоба

    Свободните радикали атакуват всички клетки в човешкото тяло, включително мозъчните, което може да доведе до загуба на паметта. Екстрактът от гинко билоба помага да се предотврати или забави този процес и е добро профилактично средство срещу деменция. Гинко също така е полезен при шум в ушите, защото подобрява кръвообращение чрез отваряне на кръвоносните съдове.