Close
(0) продукти
Няма продукти в кошницата.
Категории
    Filters
    Предпочитания
    Търси
    Производител: МИРТА МЕДИКУС

    МИРТА МЕДИКУС КОРТИРЕН КАПСУЛИ Х 30 БР.

    24,90 (лв.)
    Складова единица: 50980
    Наличност: В наличност

    МИРТА МЕДИКУС КОРТИРЕН КАПСУЛИ Х 30 БР. е хранителна добавка, която способства за нормалното функциониране на организма, по време на и след употреба на кортикостероиди. Подкрепя надбъбречната функция и хуморалния баланс. Допринася за нормалното образуване на червени кръвни телца. Благоприятства дейността на нервната система. Активизирата обмяна на веществата и съдейства за поддържането на нормално телесно тегло, допринася за регулирането на хормоналната дейност.

    Активни съставки:

    Екстрактът от черна мака подпомага активизацията на надбъбречните жлези и свързаните с тях кислородно насищане на тъканите, високи енергийни нива и полови хормони. Детоксикира организма на клетъчно ниво и е мощен адаптоген.

    Китайският лимонник е едно от най-добрите средства за борба срещу умората на тялото и ума. Способства за по-ефективно отделяне на собствени надбъбречни хормони, което за разлика от агресивното им изкуствено въвеждане не е натоварено със странични ефекти. Подобрява зрението, пречиства на черния дроб, ускорява заздравяването на рани, има противоязвено и антидиабетно действие.

    Златната пръчица благоприятно въздейства в посока елиминиране на излишъците от течности и пикочна киселина в тялото, подобрява на кръво- и лимфообращението, премахва на спазмите и потушава редица възпалителни процеси. Много полезна и като общо противовъзпалително и противоболково средство, особено при ставни проблеми.

    Сладкият корен (сладникът) е невероятно богат по състав природен ревитализатор. Той помага за възстановяването на кората на надбъбреците, регулира ефективно алергичните, автоимунни и цитокиновите дисбаланси, действа противовъзпалително и антиязвено, отхрачващо и леко разхлабващо. Друго важно значение на екстракта от сладник е подпомагащото усвояване на други полезни фитосъставки, тъй като на ниво черен дроб много от тях претърпяват трансформация, която ги деактивира.

    Манганът е е структурна част от здравите кости, стави и съединителната тъкан. Той част е основната антиоксидантна ензимна система във всяка една наша клетка – супероксид дисмутаза. Има антимикробно и противогъбично действие, което е от значение при вторични инфекции след антибиотично и кортикостероидно лечение.

    Хромът има особено значение за хармонизирането на въглехидратната и мастната обмяна. Особено полезен при хора с предразположения към диабет и инсулинова резистентност, сърдечно-съдови проблеми и затлъстяване.

    Витамин С участва директно във функционалната активност на надбъбречните жлези и отделно ги предпазва, в качеството си на антиоксидант.

    Витамин В5 участва непосредствено в синтеза на кортикоидите, както и в процеси, които протичат във всяка една клетка. Има антидепресивното действие, което е необходимо при случаи на надбъбречно изтощение. Балансира имунната система, при което намалява риска от алергични и автоимунни свръхреакции.

    Витамин В6 е мултифункционален витамин, който участва в почти всички видове обменни процеси, включително на жизнено есенциалните неврохормони. Също така, застоят на течности усложнява общите надбъбречни  нарушения, но той се повлиява от приема на пиридоксин.

    Витамин Д3 е ключов за регулиране на минералния и имунен баланс, въглехидратната обмяна, сърдечно-съдовата настройка и стабилността на паметта и настроението.