Close
(0) продукти
Няма продукти в кошницата.
Категории
    Filters
    Предпочитания
    Търси
    Производител: NOBEL PHARMA

    ОМЕПРАЗИД КАПСУЛИ 20 МГ. Х 14 БР.

    6,60 (лв.)
    Складова единица: 22576

    ОМЕПРАЗИД е лекарствен продукт, който се отпуска без лекарско предписание. Преди употреба прочетте листовката. Винаги приемайте това лекарство точно както е описано в тази листовка или както Ви е казал Вашия лекар или фармацевт.

    ОМЕПРАЗИД® съдържа активна съставка, наречена омепразол. Принадлежи към групата лекарства, наречени „инхибитори на протонната помпа“. Те действат като намаляват количеството киселина, образувано в стомаха Ви. Ефектът му се проявява бързо.

    ОМЕПРАЗИД® се използва за лечение на следните състояния:

    • Гастроезофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ). Това е състояние, при което киселината от стомаха навлиза в хранопровода и причинява болка, възпаление и парене зад гръдната кост.
    • Язви в горната част на тънкото черво (язва на дванадесетопръстника) или язва на стомаха.
    • Язви, които се дължат на инфекция с бактерия, наречена „Helicobacter pylori“. В този случай, Вашия лекар може да Ви предпише и антибиотици, които да излекуват инфекцията и да позволят на язвата да зарастне.
    • Язви, чието развитие е причинено от прием на лекарства, наречени нестероидни ротивовъзпалителни средства (НСПВС). Ако приемате НСПВС, приема на ОМЕПРАЗИД® може да се използва и за предотвратяване на развитието на язви.
    • Отделяне на твърде голямо количество киселина в стомаха, дължащо се на образувание в панкреаса (синдром на Zollinger-Ellison).

    При деца на възраст над 1 година и с тегло ≥10 kg

    • Гастроезофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ).

    Това е състояние, при което киселината от стомаха навлиза в хранопровода и причинява болка, възпаление и парене зад гръдната кост. При деца симптомите на това състояние могат да включват връщане на стомашно съдържимо в устата (регургитация), гадене и забавено наддаване на тегло.

    При деца юноши на възраст над 4 години

    • Язви, които се дължат на бактерия, наречена „Helicobacter pylori”. Ако Вашето дете има това състояние, Вашият лекар може да предпише и антибиотици, които да излекуват инфекцията и да позволят на язвата да зарастне.