Close
(0) продукти
Няма продукти в кошницата.
Категории
    Filters
    Предпочитания
    Търси
    Производител: SOLGAR

    SOLGAR/СОЛГАР ВИТАМИНИ Б-КОМПЛЕКС С ВИТАМИН Ц ТАБЛЕТКИ X 100 БР.

    36,00 (лв.)
    Складова единица: 41095
    Наличност: В наличност

    СОЛГАР ВИТАМИНИ Б-КОМПЛЕКС С ВИТАМИН Ц в малка доза е подходящ продукт при състояния по време на стрес.

    Витамин В1 (тиамин) участва като коензим нужен за превръщането на въглехидратите в глюкоза, която се използва като енерген източник, необходим е за функционирането на нервната система (недостиг на витамин В1 може да причини болестта бери-бери, характеризираща се със слабост, парализа и оток).

    Витамин В2 (рибофлавин) участва като коензим активиращ разграждането и използването на въглехидратите, мазнините и протеините. Необходим е за клетъчната оксидация и недостига му може да причини тъканно възпаление и свръхчувствителност към ярка светлина.

    Витамин В3 (ниацин) е необходим за много процеси като: образуване на енергия, синтез на много хормони и генетичната информация (DNA), метаболизъм на въглехидрати, мазнини, холестерол и протеини и растеж на тъкани. Подобрява кръвообращението.

    Витамин В6 участва като коензим активиращ разграждането и използването на въглехидратите, мазнините и протеините; улеснява освобождаването на гликоген за енергия от черния дроб и мускулите; участва в използването на енергия от мозъка и нервната тъкан; нужен е за регулацията на централната нервна система и хормоналния баланс, оптималното състояние на сърдечносъдовата система. 

    Витамин С участва в много процеси в човешкото тяло. Необходим е за: образуването на колаген, ензими и надбъбречни хормони; участва в метаболизма на аминокиселини, детоксикацията на организма и други. Той е антиоксидант и подпомага предпазването на клетките на човешкия организъм от вредното влияние на свободните радикали, които се образуват в околната среда (от ултравиолетовите лъчи, токсичните вещества в замърсения въздух и цигарения дим), както и тези, които се образуват в телата на хората при емоционален стрес, дишане, храносмилане, спортуване и сън. Витамин С е важен за оптималната функция на сърдечносъдовата и имунната системи.