Close
(0) продукти
Няма продукти в кошницата.
Категории
    Filters
    Предпочитания
    Търси
    Производител: SWANSON

    SWANSON/СУОНСЪН СУЛФОРАФАН КАПСУЛИ Х 60 БР.

    25,80 (лв.)
    Складова единица: 50775
    Наличност: В наличност

    SWANSON/СУОНСЪН СУЛФОРАФАН КАПСУЛИ Х 60 БР. е хранителна добавка, която регулира нивата на кръвната захар и има противоканцерогенни свойства. Сулфорафанът е естествено растително съединение, което се среща в някои кръстоцветни зеленчуци като зелето и карфиола, но в особено големи количества се открива в броколите. Това богато на сяра съединение, което се активира, когато съставката глюкорафанин влезе в контакт с мирозиназата - семейство ензими, които играят роля в защитния отговор на растенията. Мирозиназните ензими се освобождават и активират само когато растението е повредено. Следователно, броколите трябва да бъдат нарязани, за да се освободи полезният за човешкото здраве сулфорафан. Суровите зеленчуци имат най-високи нива на сулфорафан. Но е напълно невъзможно да консумираме сурови броколи в такива големи количества. Ето защо голяма част от тяхното полезно действие се губи при готвене. Най-сигурният начин да получите сулфорафан от броколи е да го приемате под формата на хранителна добавка. 

    Доказано е, че сулфорафанът притежава противоракови свойства и намалява размера и броя на различните видове ракови клетки. Ето защо този естествен продукт се препоръчва за употреба при хора, които са потенциално застрашени от развитието на злокачествени заболявания. Сулфорафанът може да защити здравето на сърцето, тъй като намалява възпалението и предотвратява стеснението на артериите, което е основна причина за сърдечно-съдовите заболявания. Освен това екстрактът от броколи коригира ефективно нивата на кръвната захар и може да подобри значително състоянието при хората, страдащи от диабет тип 2. Проучванията показват, че сулфорафанът може да има и други ползи за здравето: да лекува определени симптоми на аутизъм, може да намали уврежданията на кожата в следствие от UV лъчите, да предпазви мозъка от увреждания и да подобри паметта, да регулира функцията на стомаха и да намали риска от запек.