Close
(0) продукти
Няма продукти в кошницата.
Категории
    Filters
    Предпочитания
    Търси
    Производител: ZONA PHARMA

    ФЛЕКС КОМПЛЕКС ЛЕЙДИ 447,5 МГ. ГРИЖА ЗА КОСТИТЕ И СТАВИТЕ КАПСУЛИ Х 60 БР.

    24,20 (лв.)
    Складова единица: 46440
    Наличност: В наличност

    ФЛЕКС КОМПЛЕКС ЛЕЙДИ 447,5 МГ ГРИЖА ЗА КОСТИТЕ И СТАВИТЕ КАПСУЛИ Х 60 БР.е хранителна добавка с колаген, която подкрепя здравината и еластичността на ставния хрущял, подобрява ставния комфорт и устойчивостта на ставите на износване и стареене. Спомага за забавяне на дегенеративните процеси. Специална формула с грижа за опорно-двигателна система на женското тяло, създадена на базата на продукта за стави и кости ФЛЕКС КОМПЛЕКС.

    ФЛЕКС КОМПЛЕКС ЛЕЙДИ съдържа най-важните компоненти в подкрепа на ставния комфорт при жените и подпомага тяхното здраве.

    Активни съставки:

    Глюкозамин – основна компонента на ставния хрущял, ставните връзки и сухожилията. Организмът го синтезира сам от глюкоза и аминокиселината глутамат. С възрастта, способността за естественото му производство от организма рязко намалява, затова приемът му като добавка е препоръчителен.

    Колаген тип II най-често се намира в кожата, костите и в съединителната тъкан на организма. Той осигурява структурна опора, сила и известна еластичност. Колагенът се отделя от различни клетки, но предимно от клетките на съединителната тъкан. Докато е младо, тялото постоянно произвежда колаген, но неговият синтез започва да намалява около 40-годишната възраст. Драматично намаляване се наблюдава при жените след менопаузата. До около 60-годишна възраст обикновено има значителен спад в производството на колаген и се препоръчва набавянето му чрез други хранителни източници.

    Хондроитин– най-важната съставка на съединителната тъкан. Подкрепя здравето на сухожилията и ставите.

    Масло от авокадо и соя – допринасят за поддържане на биологичните функции на ставните компоненти, подкрепят кръвообращението и обмяната на веществата в ставите, оказват благоприятен ефект върху естествените процеси на стареене и износване.

    Хиалуронова киселина – основна съставна част на съединителната тъкан. Притежава уникалната способност  да привлича и задържа водата и да възстановява синовиалната течност в ставите. Участва в състава на ставния хрущял, като спомага за неговата гъвкавост и еластичност.