Close
(0) продукти
Няма продукти в кошницата.
Категории
  Filters
  Предпочитания
  Търси
  RSS

  Блог

  0 Злоядо дете? Не! Дете с ограничено меню

  В засегнатата тема по-долу ще разгледаме случаи, в които децата се хранят по ограничено меню и отказват прием на разнообразни храни. Преди всичко се уверете, че няма наличен медицински проблем (анемия, гастроинтестинални проблеми, скрит рефлукс и др./ В случай, че детето е здраво, но не се храни пълноценно, нека уточним - то не е злоядо. Не разглеждаме количеството на храната, която приема, а качество и пълноценност.

  „Какво ще ядем“ – вечният въпрос в семейството. Какво да приготвя за нас родит...

  0 Подсилване на имунната система

  Да ни пази от различните вирусни инфекции е отговорна имунната система на организма. Можем да засилим функциите ѝ по естествен път и чрез хранителни добавки.

  За предпочитане е естествения, а именно :

  • Осигуряване на достатъчно пълноценен сън и спокойствие;
  • Разнообразна и здравословна храна, богата на - витамини, минерали, белтъчини, омега-3 мастни киселини;
  • Чести разходки на чист въздух;
  • Редовна физическа активност и спорт.

  Когато осигуряването на всички посочени фактори не е достатъчно...

  0 Как да се предпазим от кърлежи и комари

  Лятото – любимият сезон, който свързваме с толкова много приятни емоции – слънце, почивка, море, планина, вечерни разходки и т.н. Но да не забравяме и една малка подробност - честата компания на комари, кърлежи, буболечки, мухи, където и каквото и да правим. Предоставяме Ви някои идеи и съвети как да се преборите с неприятното жужене и най-вече да избегнете ухапванията от комари и кърлежи.

  • Как да се предпазим от комарите?

  Разбира се – задължително използвайте на репеленти. На пазара се пре...

  0 Храни и хранителни добавки

  Какво е антиоксидант и каква му е ролята в организма? Антиоксидантите са молекули, които действат благоприятно върху нашия организъм. Приемаме ги чрез различни хранителни продукти. Основното им свойство е в борбата с вредните свободни радикали в тялото, които се натрупват поради:

  - Стрес/ежедневно натоварване – работа, учене, трениране, все по-често използване на телефони и други устройства, дори смилане на храна и т.н.;

  - Околна среда и нейното влияние върху организма - замърсители – коли, пр...

  Измерване на кръвно налягане
  0 Измерване на кръвно налягане

  В домашни условия измервате кръвно налягане в седнало положение, защото всяко напрежение може да повиши артериалното налягане.  Не кръстосвайте краката, а ги опрете плътно на пода и облегнете гърба. Желателно е да сте били поне 10 минути преди измерването в покой, както и да има 30 минути разстояние от пушене, хранене, баня, физически упражнения и да не сте употребявали алкохол и кафе. Обстановката трябва също да е тиха и спокойна.

  Винаги измервайте една и съща ръка. Обикновено се измерва ляват...

  Мурсалски чай
  0 Мурсалски чай

  В последните години се засилва стремежът към здравословен начин на живот. В желанието си да бъдем здрави, жизнени и работоспособни, прибягваме до употребата на хранителни добавки. Най-често те включват екзотични за нашите ширини растения – спирулина, годжи бери, чиа, киноа и много други. Разбира се, в това няма нищо противопоказно нито лошо, но не забравяме ли и за нашите съкровища? Едно от тези богатства е именно мурсалският чай.

  Много от великите лечители и билкари в България (примерно Петър ...

  0 Хранене при диабет

  Диабетът е най-бързо растящата популация от заболели в последните години. Но целта на статията не е да обясняваме за социалната значимост на заболяването, нито да дискутираме разликата между диабет тип 1 или 2.

  Много са теориите за възникването най-вече на диабет тип 2. Автоимунно заболяване, дължащо се на лимфоцитни атаки на бета клетките на панкреаса плюс фамилна обремененост. Друга теория – претоварване на панкреаса като жлеза, в следствие на тежки храни. Ежедневно 90% от хората консумират т...