Close
(0) продукти
Няма продукти в кошницата.
Категории
  Filters
  Предпочитания
  Търси
  RSS

  Блог

  Измерване на кръвно налягане
  0 Измерване на кръвно налягане

  В домашни условия измервате кръвно налягане в седнало положение, защото всяко напрежение може да повиши артериалното налягане.  Не кръстосвайте краката, а ги опрете плътно на пода и облегнете гърба. Желателно е да сте били поне 10 минути преди измерването в покой, както и да има 30 минути разстояние от пушене, хранене, баня, физически упражнения и да не сте употребявали алкохол и кафе. Обстановката трябва също да е тиха и спокойна.

  Винаги измервайте една и съща ръка. Обикновено се измерва ляват...

  Мурсалски чай
  0 Мурсалски чай

  В последните години се засилва стремежът към здравословен начин на живот. В желанието си да бъдем здрави, жизнени и работоспособни, прибягваме до употребата на хранителни добавки. Най-често те включват екзотични за нашите ширини растения – спирулина, годжи бери, чиа, киноа и много други. Разбира се, в това няма нищо противопоказно нито лошо, но не забравяме ли и за нашите съкровища? Едно от тези богатства е именно мурсалският чай.

  Много от великите лечители и билкари в България (примерно Петър ...

  Хранене при диабет
  0 Хранене при диабет

  Диабетът е най-бързо растящата популация от заболели в последните години. Но целта на статията не е да обясняваме за социалната значимост на заболяването, нито да дискутираме разликата между диабет тип 1 или 2.

  Много са теориите за възникването най-вече на диабет тип 2. Автоимунно заболяване, дължащо се на лимфоцитни атаки на бета клетките на панкреаса плюс фамилна обремененост. Друга теория – претоварване на панкреаса като жлеза, в следствие на тежки храни. Ежедневно 90% от хората консумират т...

  Блог архив